Skip to content Skip to footer

TO ADELON

Δεν είναι ένα απλό cocktail bar, είναι εκείνο το chill out sunset spot της Μυκόνου με την ανυπέρβλητη θέα και το ατμοσφαιρικό περιβάλλον που γίνεται το background για αξέχαστα καλοκαιρινά δειλινά. Στον καλαίσθητο open-air lounge χώρο οι πανοραμικές εικόνες πάνω από τη Χώρα και το μπλε του Αιγαίου είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής∙ ειδικά τη μαγική εκείνη ώρα που ο ήλιος βουτά στη θάλασσα και βάφει με πορφυρές αποχρώσεις τον ορίζοντα. Σε αυτό το καθιερωμένο ραντεβού με το ηλιοβασίλεμα, τα εμπνευσμένα cocktails (ζητήστε το Adelon με μία κουταλιά παραδοσιακό γλυκό μαστίχας), οι Aperol Spritz προτάσεις και οι ετικέτες από την ενημερωμένη wine list που κάνουν εξαιρετικό pairing με πλατό τυριών και αλλαντικών, ολοκληρώνουν μια fine drinking εμπειρία. Highlight της μοναδικής εμπειρίας στο Adelon Sunset Bar είναι οι μουσικές βραδιές με live βιολί κάθε Πέμπτη και ελληνικά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το Adelon γεννήθηκε το 2020 στην Μύκονο απορροφώντας την ενέργεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος
Κύρια στοιχεία του και βασικά κατασκευαστικά υλικά αποτελούν το μάρμαρο και το ξύλο προσδίδοντας την ποιότητα και τον χαρακτήρα που αρμόζει σε αυτό το όμορφο νησί την Δήλο. Κάποτε, λέει ο μύθος, δεν ήταν καν κανονικό νησί. Ήταν η «Άδηλος νήσος», το νησί που δεν φαινόταν, επειδή έπλεε πότε εδώ και πότε εκεί τριγυρνώντας μέσα στο Αιγαίο. Κι αν γλίτωσε από αυτή τη μοίρα και απέκτησε όνομα ένδοξο, το οφείλει σε μία από τις πολλές αταξίες του βασιλιά των θεών.
Ο Δίας ερωτεύτηκε την θεά Λητώ και αποτέλεσμα του έρωτα αυτού ήταν μία επεισοδιακή εγκυμοσύνη κι ένας επώδυνος τοκετός που κράτησε εννέα μέρες. Όταν ήρθε η ώρα της γέννας, η Ήρα έκανε ό, τι μπορούσε ώστε να μην βρει η Λητώ τόπο να γεννήσει. Όπου πήγαινε την έδιωχναν από φόβο για τα αντίποινα της Ήρας. Ο Δίας τότε παρακάλεσε τον αδελφό του, Ποσειδώνα, να παραχωρήσει το πλωτό νησί που είχε στην κατοχή του και το οποίο ονομαζόταν τότε Αστερία και Ορτυγία. Σε αντάλλαγμα του έδωσε την Καλαβρία. Ο Ποσειδών τοποθέτησε τον περιφερόμενο βράχο στο κέντρο του Αιγαίου και το σταθεροποίησε με τέσσερεις διαμαντένιες αλυσίδες και από «άδηλος» η νήσος έγινε «Δήλος», δηλαδή φανερή, ενώ τα νησιά που αγκαλιάζουν κυκλικά τη Δήλο ονομάστηκαν Κυκλάδες.
Από τότε η Δήλος έμεινε σταθερή και δεν κινήθηκε ξανά, εκτός από μία φορά. Όταν ο Δάτης, ο αρχιστράτηγος του Αρταφέρνη, πήγαινε να επιτεθεί στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν πείραξε τη Δήλο, αλλά θυμίασε στον ναό του Δηλίου Απόλλωνα τριακόσια τάλαντα λιβάνι! Τότε μόνο σείστηκε το νησί για μία και μόνη φορά. Όλες αυτές οι ιστορίες για το νησί που κινείται, οφείλονται στις συχνές σεισμικές δονήσεις, λέει ο Παυσανίας. Στην εποχή του, ένα μέρος του νησιού ονομαζόταν «Τρέμων».
Σε αυτό λοιπόν το νησί, στην ιερή του λίμνη, κάτω από έναν φοίνικα η κυνηγημένη Λητώ γέννησε την Άρτεμη και τον Απόλλωνα μετά από ταλαιπωρία εννέα ημερών. Μόλις γεννήθηκε ο Απόλλων ο τόπος γέμισε λουλούδια και φως, η φύση ξύπνησε και η Λητώ φρόντισε να γίνει το νησί πλούσιο και σεβαστό απ’ όλον τον κόσμο, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί. Έτσι, η μικρή, άνυδρη και άγονη Δήλος απέκτησε την αίγλη που την συνόδευσε για πολλές χιλιετίες.
Η Δήλος έχει έκταση μόνο 3.43 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Έχει έναν μόνο ορεινό όγκο που ονομάζεται Κύνθος και είναι λίγο ψηλότερος από 100 μέτρα. Έχει επίσης ένα μόνο ποτάμι τον Ινωπό με μήκος μόλις 1200 μέτρα. Οι αρχαίοι έλεγαν ότι πλημμύριζε πάντα την ίδια χρονιά που πλημμύριζε και ο Νείλος, σαν να συνδεόταν με αυτόν με κάποια μυστηριώδη υποθαλάσσια ρεύματα.
Ετυμολογικά το όνομα του προέρχεται από τη λέξη “άδηλος” σημαίνει κρυφός

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στο Adelon βασικός γνώμονας είναι η παροχή υψηλών υπηρεσιών με βάση την ειλικρίνεια, τον επαγγελματισμό και την ελληνική φιλοξενία.
Από τη στιγμή που ο επισκέπτης εισέλθει στο Adelon δεν αντιμετωπίζεται ως πελάτης αλλά ως καλεσμένος και φιλοξενούμενος μας, που θα του προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία.

18:00 – 00:30

summer@adelon.gr
reservation@adelon.gr

+30 2289 077658 

Δεξαμενές – Μύκονος – 84600

© Adelon Cocktail Sunset Bar – 2023. All Rights Reserved.

Powered by AlphaByte.gr

Closing Party

October 15, 18:00

Surprise DJ
For Reservations
+30 22890 77568

BOOK NOW